Szemészet

szemeszet2SZEMÉSZETI SZAKRENDELÉS

A rendelésen teljeskörű szemészeti vizsgálat történik, mely a látás vizsgálatból, szemnyomás -mérésből és a szem elülső ill. a pupilla kitágítása után a szem hátsó szegmentjének vizsgálatából áll.

A pupilla (szembogár) tágítás után főleg közelre homályos látás várható a csepp becseppentése után 1-2 óráig, de szélsőséges esetben (nagyon ritka) másnap reggelig. Így a vezetés nem ajánlott ez után.

A szemészeti vizsgálat során a látás és a látásromlás okának kiderítése, az akut betegségek ellátása, szemüveg-felírás, száraz szem, zöld hályog- szűrés, szürke hályog vizsgálat-szűrés, és a szemfenék vizsgálata történik. A szemfenék vizsgálat a konzílium kérések leggyakoribb oka, és nem utolsó sorban a belgyógyászati betegségek kiszűrése is, ilyenkor az erek vizsgálata történik. Ez fontos információval szolgál a magas vérnyomás- a cukorbetegség- a koleszterin és a vérzsír anyagcsere betegség-,(elhízás-, dohányzás-) stádiumának megállapításához, és a kezelési séma kialakításához.
A határterületi esetek – ideggyógyászat, fül-orr-gégészet stb.- konzíliumának végzésére van lehetőség.

A gyermek szemészeti szűrés, vizsgálat zajlik, mely problémás esetekben gyermekszemész szakorvoshoz küldéséhez (Budapest Szemészeti klinika) egészül ki.

A rendelőben nem elérhető vizsgálatok, beavatkozások szakcentrumokban, például a Budapesti Szemészeti klinikán, a legmagasabb szinten történnek.

A szemészeti rendelés idejében optikai szaküzlet áll a betegek rendelkezésére.

Az osztályon dolgozók:

Dr. Meisel Judit szemész szakorvos

Dr. Imre László szemész szakorvos

  • Kocsisné Kovács Ildikó asszisztens

SZEMÉSZET

I. emelet 210.
közvetlen telefon: +36 24 523-394

Beutaló nem szükséges. Előjegyzés a Betegfelvételen.
A szemészeten a
betegfogadás csak előjegyzésre, kivéve sürgős esetben.

A rendelések első órájában kontrollvizsgálatok, ill. a krónikus betegek gondozása zajlik.

Szeptember 20-án  (kedd) nem lesz rendelés,helyette csütörtök délután fogadjuk betegeinket.

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

dr. Imre László—–15:00-19:00—–—–—–
…..—–

—–

—–

—–

—–